Par ko liecina putas slēgtās konservu burkās

Konservēšana mājās ir aizraujošs un dažkārt pat radošs process. Spēlēšanās ar cukura un ūdens proporcijām, pildījuma kombinēšana, lai iegūtu pareizo garšu un konsistenci – tā ir īsta kulinārijas māksla!

Protams, ir jāgādā, lai process būtu pēc iespējas tīrāks un sakoptāks.

Pat banāla kompota gatavošana ziemai prasa skaidru rīcību un nepiedod tehnoloģiskās kļūdas. Rezultāts var iepriecināt ar garšu un svaigumu vai arī pārvērsties par kaut ko skābu vai vispār saplēst burku. Uzturiet tīrību un sterilitāti, tad jūsu sagataves ziemai būs lieliskas!

Putas kompotā vai ievārījumā

Bieži vien pat pieredzējušas saimnieces saskaras ar problēmu: putas kompota burkā. Un to daudzums var svārstīties no “pavisam nedaudz” līdz “pus burkai!”. Ir skaidrs, ka abos gadījumos nepatikšanas avots ir viens un tas pats. Tātad, kas tas var būt?

Ar prieku atbildēsim. Pirmajā gadījumā, kad nav daudz putu, vaininieks ir neliels cukura pārpalikums, kas nav paguvis izšķīst. Tas izraisa nelielu putu veidošanos, un principā tajā nav nekā slikta.

Ja putu ir daudz, cukurs ir otršķirīgs. Jā, varbūt arī tā pārpalikums ir būtisks, bet tas nav tikai viņš. Iespējams, ka pie visa vainīgs gaiss, kas iekļuva burkā uzliekot vākus, un tādā veidā izraisīja rūgšanu. Uzmanīgi! Tas var izraisīt vāka uzpūšanos un pašas burkas plīšanu. Vislabāk burku ar sagatavo atvērt un atkal visu no jauna uzvārīt.

Ja šoreiz viss būs izdarīts pareizi, jums nebūs problēmu ar pārgatavotu konservu kārbu un nekas nesprāgs un nesaskābs. Protams, ir jāskatās uz tilpumiem. Dažu burku dēļ vārīt visu no jauna vienkārši nav jēgas.

Daži padomi par mājas konservēšanu

Vienmēr atdzesējiet burkas zem bieza plediņa vai kaut kā līdzīga. Tās nepieciešams atdzesēt pēc iespējas lēnāk, pretējā gadījumā pēkšņas temperatūras maiņas dēļ stikls var saplīst.

Lai izvairītos no pārsteigumiem, centieties uz etiķetēm norādīt izgatavošanas datumu un saturu. Tas nepieciešams pat kompota burkai.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment